OS RESTAURANTES
Os establecementos hostaleiros clasifícanse nos seguintes grupos e categorías:
- Restaurantes,Os restaurantes considéranse establecementos públicos dedicados a servir, mediante prezo, comidas e bebidas para ser consumidas no mesmo local. Clasifícanse en función da calidade dos seus servicios, instalacións, etc. en categorías: luxo, primeira, segunda, terceira e cuarta; os seus distintivos son, respectivamente, cinco, catro, tres, dous e un garfos colocados verticalmente un ó lado do outro. Este distintivo consígnase no exterior do establecemento, na propaganda impresa, nas cartas, nos menús e nas facturas, de xeito que a categoría asignada está sempre visible.
- cafeterías,
- establecementos de bebidas.
Analizamos as empresas dedicadas á restauración en Galicia facilitadas polo Servicio de Ordenación Turística da Consellería de Cultura, Comunicación Social e Turismo e polas distintas Asociacións Empresariais do sector da hostalería. A continuación, ofrecémosche as características básicas do tipo de establecemento hostaleiro máis habitual en Galicia:
CNAE | 55.30 |
SIC | 58.12 |
IAE | 671 Servizos en restaurantes |
Condición xurídica | Persoas físicas |
Localización | Zonas urbanas |
Persoal e estrutura organizativa | Tres persoas: xerente- propietario, persoal cociña (1) e camareiros (1) |
Instalacións | 100- 150 m2, con 10-15 mesas, 40-50 prazas |
Clientes | Varía en función do tipo de establecemento |
Carteira de produtos | Servizo no establecemento, reserva telefónica, servizo a domicilio, comida para levar |
Ferramentas de promoción | A propia localización, folletos ou revistas de barrio, tarxetas de visita |
Valor do inmobilizado/investimento | Mínimo que oscila entre 60.101 euros- 90.152 euros |
Importe gastos | 206.255 euros |
VANTAXES
Non hai necesidade de persoal espeializado, excepto os cociñeiros.
O local non debe ser moi grande.
DESVANTAXES
Gran competencia, xa que hai moitos negocios deste tipo.
Turnos moi largos para os empregados.
Ben o que consiste en copiar e pegar, pero o que é razonar...Regular
ResponderEliminar