domingo, 14 de noviembre de 2010

Actividade 5.1

OS RESTAURANTES
Os restaurantes inclúense dentro da actividade da restauración, que é desempeñada polas persoas que teñen ou explotan este tipo de establecementos.
Os establecementos hostaleiros clasifícanse nos seguintes grupos e categorías:
- Restaurantes,
- cafeterías,
- establecementos de bebidas.
Os restaurantes considéranse establecementos públicos dedicados a servir, mediante prezo, comidas e bebidas para ser consumidas no mesmo local. Clasifícanse en función da calidade dos seus servicios, instalacións, etc. en categorías: luxo, primeira, segunda, terceira e cuarta; os seus distintivos son, respectivamente, cinco, catro, tres, dous e un garfos colocados verticalmente un ó lado do outro. Este distintivo consígnase no exterior do establecemento, na propaganda impresa, nas cartas, nos menús e nas facturas, de xeito que a categoría asignada está sempre visible.

Analizamos as empresas dedicadas á restauración en Galicia facilitadas polo Servicio de Ordenación Turística da Consellería de Cultura, Comunicación Social e Turismo e polas distintas Asociacións Empresariais do sector da hostalería. A continuación, ofrecémosche as características básicas do tipo de establecemento hostaleiro máis habitual en Galicia:

CARACTERÍSTICAS BÁSICAS DO RESTAURANTE TIPO
CNAE55.30
SIC58.12
IAE671 Servizos en restaurantes
Condición xurídicaPersoas físicas
LocalizaciónZonas urbanas
Persoal e estrutura organizativaTres persoas: xerente- propietario, persoal cociña (1) e camareiros (1)
Instalacións100- 150 m2, con 10-15 mesas, 40-50 prazas
ClientesVaría en función do tipo de establecemento
Carteira de produtosServizo no establecemento, reserva telefónica, servizo a domicilio, comida para levar
Ferramentas de promociónA propia localización, folletos ou revistas de barrio, tarxetas de visita
Valor do inmobilizado/investimentoMínimo que oscila entre 60.101 euros- 90.152 euros
Importe gastos206.255 euros


VANTAXES
Non hai necesidade de persoal espeializado, excepto os cociñeiros.
O local non debe ser moi grande.
DESVANTAXES
Gran competencia, xa que hai moitos negocios deste tipo.
Turnos moi largos para os empregados.

1 comentario: